Exporteren naar Canada

Uw heeft een product op de markt gezet en wil graag het product in canada verkopen. Hiervoor is het van belang dat de goederen naar Canada geëxporteerd worden. Ik dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden en wat de regels zijn wat betreft exporteren naar Canada. Handelsbetrekking Europese Unie en Canada Sinds […]

Written By takcasper@gmail.com

On January 6, 2021
"

Read more

Uw heeft een product op de markt gezet en wil graag het product in canada verkopen. Hiervoor is het van belang dat de goederen naar Canada geëxporteerd worden. Ik dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden en wat de regels zijn wat betreft exporteren naar Canada.

Handelsbetrekking Europese Unie en Canada

Sinds 2017 bestaat er een handelsverdrag tussen canada en de Europese Unie. Dit contract heet Ecomic and Trade Agreement (CETA). Hierin worden onder andere de invoerrechten, en overheidsaanbestedingen beschreven. Dit verdrag is ontstaan om de handel met canada makkelijker te maken. Bovendien is het handelen een stuk goedkopen geworden door het verdrag. Je zou misschien denken dat dit verdrag vooral van belang is voor Canadese bedrijven. Maar Nederland exporteert ook veel naar Canada waardoor dit verdraag ook zeker van beland is voor nederlandse bedrijven. 

REX

Zoals eerder gezegd, zorgt CETA er dus voor dat invoerrechten naar Canada verlaagd worden of zelf afgeschaft worden. Door het aantonen van de preferentiële EU-oorsprong komt u hiermee in aanmerking komen. U kunt dit aantonen doormiddel van uw factuurverklaring of wanneer u geregistreerd ben als exporteur. 

U kunt natuurlijk grote of kleine zendingen doen naar Canada. Voor kleine zendingen mag de exporteur zelf een factuurverklaring afgeven. Bij grote zendingen moet u geregistreerd staan als Exporteur. Maar waar ligt deze grens nou? Deze grens ligt bij een zending van €6000,-. 

Bij het registreren van REX krijgt u een REX-nummer waarna je zelf een oorsprong verklaring af kunt geven. Wanneer u dit doet, hoeft u dit niet meer bij de douane af te geven. 

Product- en verpakkingseisen

U kunt uw pakket niet zomaar naar Canada sturen. Uw product en zelf de verpakking van het product en het etiket erop moet aan een aantal eisen voldoen. Wanneer uw product niet aan de eisen voldoen die in Canada gelden, dan mag uw product niet op de Canadese markt verscheiden en zullen uw producten teruggestuurd worden. Op rijks Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u meer lezen over wat nu precies de eisen zijn. 

Exportdocumenten in Canada

Wanneer de goederen in canada zijn aangekomen, moet u er voor zorgen dat de documentatie voor inklaring vast klaarstaat. Deze documenten bevatten onder andere Handelsfactuur, declaration of Customs, vrachtdocument en paklijst. 

Overige documenten

Er is een kans dat dat u bepaalde certificaten, licenties en/of vergunningen moet regelen voor de inspectie van de douane. De reden hiervan is, is dat er in Canada producten aan normen en plichten moeten voldoen. Dit hang echter af van welk product u exporteert. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *