Exporteren naar China

Wanneer u wilt exporteren naar china, hangen daar allemaal regels aan en moet u dingen regelen voordat u daadwerkelijk kunt gaan exprteren naar China. In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden en wat de regels zijn betreft exporteren naar China. Om te beginnen exporteerde Nederland in 2019 aan zo’n 12 miljard […]

Written By takcasper@gmail.com

On January 6, 2021
"

Read more

Wanneer u wilt exporteren naar china, hangen daar allemaal regels aan en moet u dingen regelen voordat u daadwerkelijk kunt gaan exprteren naar China. In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden en wat de regels zijn betreft exporteren naar China.

Om te beginnen exporteerde Nederland in 2019 aan zo’n 12 miljard euro naar China. De meest geëxporteerde goederen waren voedingsmiddelen, gespecialiseerde machines en elektrische apparaten. China biedt een enorme markt voor Nederland.

Producteisen

Je zult het misschien niet denken maar China heeft veel eisen als het gaat om producten. Bij zowel invoer als uitvoer van goederen. Wanneer de goederen niet voldoen aan de Chinese norm, dan worden de goederen door Chinese douane tegen gehouden. In China wordt er gebruikt gemaakt van CCC-marketing. CCC-marketing staat voor China Compulsory Certification. Dit certificeringssysteem is in 2001 ingevoerd en elk product dat op de Chinese markt wordt verhandeld moet dit bezitten. CCC-marketing dient als waarborg voor de rechten en belangen van eigendommen. Ook moeten alle producten een goederencode hebben. Deze twee bovenstaande eisen zijn standaardeisen. De verdere eisen hangen af van welk soort product je exporteert. 

Verschillen in cultuur

Wanneer je zakendoet met China zal je niet meteen succes opleveren. Dit gebeurt op lange termijn. Chinezen vinden vertrouwen erg belangrijk wanneer je zakendoet. Wat Nederlanders lastig vinden aan zakendoen met Chinezen is de communicatie. Dit is omdat een groot deel van de Chinezen geen Engels kan spreken. En als een Chinees dan Engels kan, dan is het heel gebrekkig. Dit zorg er voor dat er vaak misverstanden ontstaan en met zakendoen is dit nogal vervelend. 

Contact maken

Zoals eerder gezegd, vinden de Chinezen vertrouwen erge belangrijk. Zo ook het leggen van contact. Je bedrijf vinden ze zelfs minder belangrijk dat het vertrouwen en het contact. Een tip is dan ook om hier de tijd voor te nemen. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat het zakendoen op stop wordt gezet. De Nederlanders zijn gewend om vaak op kantoor zaken te doen. In China doen ze dit in een restaurant of op een terrasje. Wanneer je dit doet, leer je elkaar ook beter kennen en bouw je eigenlijk een relatie op. 

Beurzen

Het is handig om Chinese beurzen te bezoeken. Dit geeft meteen een inzicht over hoe de Chinese markt in elkaar zit en bouwt gelijk een netwerk op. Bij  AUMA vind je een overzicht van de beurzen in China.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *