Exporteren naar de VS

Vaak wordt er gedacht dat er onbeperkte mogelijkheden zijn als je kijkt naar het handelen met de VS. Echter is dit niet altijd helemaal waar. In dit artikel lees je waarom.  Huidige situatie Sinds half November 2020 zijn er aanvullende invoerrechten van kracht op bepaalde goederen van de VS. In deze lijst vind je de […]

Written By takcasper@gmail.com

On January 7, 2021
"

Read more

Vaak wordt er gedacht dat er onbeperkte mogelijkheden zijn als je kijkt naar het handelen met de VS. Echter is dit niet altijd helemaal waar. In dit artikel lees je waarom. 

Huidige situatie

Sinds half November 2020 zijn er aanvullende invoerrechten van kracht op bepaalde goederen van de VS. In deze lijst vind je de goederen waarvoor extra invoerrechten van kracht zijn. Deze invoerrechten zijn het gevolg van de staatssteun voor Boeing. 

Corona

Ook Amerika is natuurlijk erg getroffen door het coronavirus. Dit heeft gevolgen voor het exporteren. Er wordt nog steeds verzocht om niet te reizen naar andere landen. Om zaken te doen is dit niet handig. Daarbuiten zijn ook de verzendtijden langer omdat er capaciteitsproblemen ontstaan op de vluchthavens. 

Handelsoorlog

Als gevolg van de invoerheffingen staat de handel met de VS zeer onder druk. Dit was noodzakelijk omdat Amerika elk jaar nadrukkelijk meer importeert dan exporteert. Vooral China en Amerika staan tegenover elkaar in de handelsoorlog. Echter hebben niet alleen die twee landen er last van.  Door een handelsoorlog wordt de groei van de economie geremd. In Nederland hebben wij er dus ook last van. Nederland leverde vorig jaar namelijk 0,2 procentpunt in aan economische groei. 

Duurzaam ondernemen? Kijk op: https://ondernemenvoordummies.nl/trending/mvo/

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *