Exporteren naar Duitsland

Onze buurland Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland. Afgelopen jaar werd er voor meer dan honderdduizend euro geëxporteerd naar Duitsland. Wat Duitsland nou zo aantrekkelijk maakt om mee te handelen is omdat Duitsland op een goede plek in Europa ligt, De afzetmarkt is enorm, en de stabiliteit van de economie is groot.  Regelgeving Zowel […]

Written By takcasper@gmail.com

On January 6, 2021
"

Read more

Onze buurland Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland. Afgelopen jaar werd er voor meer dan honderdduizend euro geëxporteerd naar Duitsland. Wat Duitsland nou zo aantrekkelijk maakt om mee te handelen is omdat Duitsland op een goede plek in Europa ligt, De afzetmarkt is enorm, en de stabiliteit van de economie is groot. 

Regelgeving

Zowel Nederland als Duitsland behoort tot de EU wat ervoor zorgt dat de regelgeven vrijwel gelijk is. Wel zijn er kleine verschillen. Maar wanneer de producten die u exporteert voldoet aan de EU-voorschriften en aan de specifieke Duitse regels, mag u vrij verhandelen naar Duitsland. 

Maar wat zijn nou die specifieke regels? Een voorbeeld is de eisen over recyclen of de soort verpakking. Verder is het van belang dat u zich hebt verdiept in hoe de gebruiksaanwijzing is vormgegeven. Dit verscheelt wel eens met hoe de Nederlanders gewend zijn wanneer zij bijvoorbeeld naar China exporteren. Verder maakt Duitsland gebruik van het Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch. Het is handig als u dit van tevoren even doorleest zodat u niet voor verassingen komt te staan. 

Verpakkingsregeling

In Duitsland is de verpakkingsregeling anders dan in Nederland. Het zit namelijk zo dat Bij terugname de eerste in de keten verplicht is op het pakket terug in te nemen. Voor deze regel hebben de Duitsers een naam bedacht namelijk de ‘Erstinverkehrbringer’. Door de eerste de keten wordt een contract afgesloten met een exportmanager omdat het kortweg voor die partij lastig is om het pakket terug in te nemen. Ook moeten de verpakkingen in het systeem gezet worden, wanneer dit niet gedaan wordt, zal de verpakking niet op de Duitse markt mogen verschijnen. Wanneer je de verpakking niet registreert bestaat er een kans op een boete die kan oplopen tot boven de 100 duizend euro of je kunt een verbod krijgen op exporteren. 

Overige belangrijke dingen

In Duitsland zijn ze erg formeel ingesteld en hebben ze als waarde om ook erg formeel aangesproken te worden. Het is belangrijk dat je dit naleeft. Spreek mensen aan met Sie. Dit is in het Duits ‘u’. Verder is het belangrijk dat je op tijd komt bij afspraken en het liefst een kwartier van te voren al aanwezig bent. 

Uitvoeraangifte

Er wordt vaak gedacht dat er bij het exporteren naar Duitsland een uitvoeraangifte moet worden gedaan aan de klant. Echter is dit niet zo. Dit is omdat er geen grenzen zijn binnen de Europese Unie. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *