Logistiek

Kies met welk vervoersmiddel je wilt vervoeren Als eerste is het van belang dat je gaat kijken met wat voor vervoersmiddel je wilt gaan exporteren. Je kunt vervoeren via de wegen, trein, lucht of via de zee. Welk vervoersmiddel je kiest is afhankelijk van 2 dingen, namelijk het soort product dat je exporteert en naar […]

Written By takcasper@gmail.com

On January 7, 2021
"

Read more

Kies met welk vervoersmiddel je wilt vervoeren

Als eerste is het van belang dat je gaat kijken met wat voor vervoersmiddel je wilt gaan exporteren. Je kunt vervoeren via de wegen, trein, lucht of via de zee. Welk vervoersmiddel je kiest is afhankelijk van 2 dingen, namelijk het soort product dat je exporteert en naar welk land je exporteert. Wanneer jij bijvoorbeeld machines exporteert, zal je niet kiezen om te vervoeren via de wegen. Wanneer je naar een ver land exporteert, zal je ook sneller kiezen voor transport via de lucht dan via de wegen. De snelste manier om te exporteren is met het vliegtuig. Uiteraard betaal je hier ook het meeste voor. Met de trein wordt vervoerd voor grote afstanden zoals China. Dit is omdat bijna voor veel bedrijven de spoorwegaansluiting ver van het bedrijf ligt. Exporteren via de weg daarentegen is gemakkelijk omdat je goederen zo bij bedrijven af kunt zetten.

Verzekering

Tijdens transport komt veel diefstal voor. Vooral transport via de weg en tijdens het inladen van het magazijn. Daarom is het van belang dat je een transportverzekering afsluit. Welke verzekering je afsluit hangt af van hoe vaak je exporteert. Bij grote hoeveelheid exporteren kun je het beste een doorlopende transportverzekering afsluiten. 

Directe- of indirecte distributie 

Je kunt ervoor kiezen om je producten direct te exporteren naar je klant of je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een tussenpersoon. Zoiets heet een handelsagent. Als deze handelsagent een deal voor je maakt, krijgt hij hiervoor een geldbedrag. Een handelsagent is niet een klant. Een handelsagent zoekt als het ware. De goederen zijn dan ook niet in het bezit van de agent. 

Dan heb je nog een distributeur. De goederen worden ingekocht en weer doorverkocht door de distributeur. Een distributeur wordt dan dus ook eigenaar van jouw producten. Jij mag dus niet meer bepalen wat er met jouw goederen gebeurt. Dit is dan natuurlijk ook wat nadeliger. 

De grens

De afgelopen jaren is het exporteren van goederen een stuk makkelijker geworden. Voorheen hadden we nog te maken met douane op de grens en invoerrechten. Wanneer je exporteren buiten de EU heb je nog wel de douane en invoerrechten. 

Service 

Het is van belang dat je een eigen servicedienst opzet. Service is namelijk erg belangrijk. Wanneer dit op orde is, gaat de klant ook vaker naar jou terugkeren. En dat is wat je natuurlijk wil. Vaak kun je ook een servicedienst vanuit het land waarnaar je exporteert een servicedienst aan te vragen. Dit is een stuk gemakkelijker om te regelen. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *